[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 1، شماره 2 - ( 8-1395 ) ::
جلد 1 شماره 2 صفحات 17-11 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضد قارچی عصاره های الکلی و آبی میوه زیتون تلخ (Melia azedarach) بر مالاسزیا فورفور
عیسی غلامپور عزیزی ، سمانه روحی ، سیران زندی ، هاجر کاشفی ، شعبان حسن زاده میاندسته*
دانشگاه علوم پزشکی بابل ، microbiol_sci@yahoo.com
چکیده:   (2678 مشاهده)

چکیده

سابقه و هدف: قارچ مالاسزیا فورفور عامل بیماری کچلی تغییر دهنده رنگ پوست می­باشد. با توجه به مقاومت دارویی ایجاد شده، امروزه استفاده از دارو­های گیاهی مورد توجه است. هدف از تحقیق حاضر، تعیین اثر ضد قارچی عصاره­های الکلی و آبی میوه زیتون تلخ بر روی مالاسزیا فورفور می­باشد.

مواد و روش‌ها: عصاره­گیری به روش تقطیر ساده از میوه زیتون تلخ انجام شد. روش انتشار در چاهک و لوله به ترتیب جهت تشخیص اثر ضد قارچی عصاره­ها و کمترین غلظت مهار­کنندگی به کار رفت. جهت تجزیه و تحلیل آماری، از نرم­افزار SPSS  و آزمون آنالیز واریانس دو طرفه استفاده شد. 05/0>p معنی­دار تلقی گردید.

یافته‌ها: بیشترین میانگین قطر هاله ممانعت از رشد در اطراف چاهک حاوی 110 میلی­گرم در میلی­لیتر از عصاره آبی، متانولی و اتانولی مشاهده شد که به ترتیب 1±19، 3/2±33/29 و 1±40 میلی­متر بودند. بهترین غلظت مهار­کنندگی مربوط به عصاره اتانولی میوه زیتون تلخ و برابر با 625/390 میلی­گرم بر میلی­‌لیتر بود. نوع عصاره و غلظت دارای تاثیر معنی­داری بر قطر هاله عدم رشد اطراف قارچ بودند و در غلظت­های بالاتر اثر ضد رشد بهتری داشتند (05/0p<).

نتیجه‌گیری: : بر اساس نتایج، میوه زیتون تلخ احتمالاً می­تواند دارای اثرات ضد قارچی باشد. پیشنهاد می­گردد مطالعات بیشتری جهت یافتن بهترین عصاره­های میوه زیتون تلخ با اثرات ضد قارچی قوی­تر و اثرات جانبی کمتر نسبت به دارو­های شیمیایی صورت پذیرد.

واژه‌های کلیدی: زیتون تلخ، قارچ، مالاسزیا
     
نوع مطالعه: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: قارچ شناسی
دریافت: 1395/9/25 | پذیرش: 1395/11/22 | انتشار: 1395/12/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholampourazizi I, Rouhi S, Zandi S, Kashefi H, Hassanzadeh Miandasteh S. Antifungal Effect of Melia azedarach Alcoholic and Aquatic Extract on Malassezia furfur. CRMS 2016; 1 (2) :11-17
URL: http://crms.mubabol.ac.ir/article-1-34-fa.html

غلامپور عزیزی عیسی، روحی سمانه، زندی سیران، کاشفی هاجر، حسن زاده میاندسته شعبان. اثر ضد قارچی عصاره های الکلی و آبی میوه زیتون تلخ (Melia azedarach) بر مالاسزیا فورفور. Current Research in Medical Sciences. 1395; 1 (2) :11-17

URL: http://crms.mubabol.ac.ir/article-1-34-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 2 - ( 8-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Current Research in Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645