:: دوره 3، شماره 1 - ( 6-1397 ) ::
جلد 3 شماره 1 صفحات 47-39 برگشت به فهرست نسخه ها
گزارش استانی NUTRIKAP خانوارهای شهری – روستایی قزوین در خصوص نوشابه و فست فودها: با استناد به مطالعه کشوری
نسرین درخشان زاده ، سپیده مهدیخانی ، علیرضا خونساری*
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قزوین ، Alikhansary1972 @yahoo.com
چکیده:   (1627 مشاهده)
سابقه و هدف: ارتقاء دانش تغذیه‌ای افراد در ایجاد نگرش تغذیه‌ای مطلوب از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌تواند منجر به مشاهده رفتار بهداشتی مطلوب گردد. هدف مطالعه حاضر ارائه گزارش استانی آگاهی، نگرش و عملکرد خانوارهای شهری روستایی قزوین با استناد به مطالعه کشوری در خصوص تغذیه می باشد.
مواد و روش: گزارش حاضر حاصل استفاده از نتایج منتشر شده بررسی کشوری آگاهی، نگرش و عملکرد (KAP)  خانوارهای شهری و روستایی کشور در خصوص تغذیه است که در سال 90 و با استفاده از پرسشنامه ساختاریافته و انجام مصاحبه با افراد انجام شد و 454 پرسشنامه در استان قزوین تکمیل شد. در گزارش حاضر نتایج استان قزوین مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: جمع بندی نتایج نشان داد، آگاهی شرکت‌کنندگان استان قزوین در خصوص نوشابه وفست فود ها مطلوب نبود. بالاترین درصد آگاهی با 32/5%، مربوط به اطلاع از ارتباط چاقی و مصرف زیاد غذاهای آماده و کمترین درصد آن با 3/8%، مربوط به ارتباط بیماریهای کبدی و مصرف زیاد غذاهای آماده بود. نگرش در خصوص مضر بودن مصرف نوشابه‌های گازدار 58/4% گزارش گردید. در سطح عملکرد (مصرف فست فود و نوشابه)، بالاترین میزان مصرف با 71/2% مربوط به نوشابه و کمترین میزان با 48/9% مربوط به مصرف پیتزا بود.
نتیجه گیری: جمع بندی و تحلیل داده‌های استانی این گزارش می‌تواند با رویکرد برنامه ریزی بومی به ارتقاء آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه‌ای خانوارها کمک نماید.
 
واژه‌های کلیدی: آگاهی، نگرش، عملکرد، تغذیه، نوشابه و فست فود
     
نوع مطالعه: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1396/7/11 | پذیرش: 1397/7/28 | انتشار: 1397/7/28


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 1 - ( 6-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها