Current Research in Medical Sciences
Current Research in Medical Sciences
CRMS
Medical Sciences
http://crms.mubabol.ac.ir
1
admin
2538-6212
2538-6212
8
10.22088/crms
14
8888
13
en
jalali
1397
6
1
gregorian
2018
9
1
3
1
online
1
fulltext
fa
بررسی بسامد مصرف غذایی دانشجویان ساکن در خوابگاه و غیر خوابگاه در دانشکده پیرا پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل
Food consumption frequency in Paramedical students of Babol University of Medical Sciences living in dormitories and other places
آموزش پزشکی
آموزش پزشکی
پژوهشی اصیل
Original Article
<strong><span style="color:#C20A96;"><span style="font-family:b mitra;">سابقه و هدف:</span></span></strong> <span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">الگوی غذایی دانشجویان در سلامت جسمانی آنان وتوسعه جامعه موثر است. رژیم غذایی مناسب و فعالیت فیزیکی، مهمترین رفتارهای بهداشتی پیشگیرانه در جوانان می باشد. از آنجاییکه دوران دانشجویی، دوره ای بحرانی در تغییررفتارغذایی افراد می باشد، بر آن شدیم تا بسامد مصرف غذایی دانشجویان دانشکده پیراپزشکی بابل را مورد مطالعه قرار دهیم.</span></span><br>
<strong><span style="color:#C20A96;"><span style="font-family:b mitra;">روش کار:</span></span></strong> <span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">این مطالعه مقطعی، بر روی 322 دانشجوی دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل از تاریخ 1/7/90 الی 30/11/91 انجام شد. پرسشنامه های اطلاعات مربوط به مشخصات دموگرافیک (سن، جنس،<br>
محل سکونت) و بسامد مصرف غذایی دانشجویان تکمیل شد. اطلاعات توسط نرم افزار </span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">SPSS18</span></span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;"> آنالیز گردید.</span></span><br>
<strong><span style="color:#C20A96;"><span style="font-family:b mitra;">یافته ها: </span></span></strong><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">از322 دانشجوی مشغول به تحصیل در این دانشکده، 218 (67/8درصد) نفر زن و104(32/2درصد) نفر مرد بودند. بالاترین وپایین ترین تکرر مصرف غذایی بترتیب مربوط به گروه های غذایی میوه وآجیل بوده است. میانگین تکرر مصرف غذاهای فرآوری شده در دانشجویان خوابگاهی بطور معنی داری بیشتر از غیر خوابگاهی بوده است(0/002=</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">P</span></span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">). مصرف میوه ها وسبزیجات نیز در دانشجویان غیر خوابگاهی بیش از دانشجویان<br>
خوابگاهی بود (0/03=</span></span><span dir="LTR"><span style="font-family:times new roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">P</span></span></span><span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">).</span></span><br>
<strong><span style="color:#C20A96;"><span style="font-family:b mitra;">نتیجه گیری:</span></span></strong> <span style="font-family:b mitra;"><span style="font-size:10.0pt;">باتوجه به نتایج این مطالعه، تکرر مصرف غذاهای سالمتر در دانشجویان غیرخوابگاهی بیشتر ازدانشجویان ساکن در خوابگاه بوده است، که به سبک زندگی خوابگاهی مربوط می شود. بنابراین پیشنهاد<br>
میگردد جهت ارتقاء الگوهای مصرف غذایی دانشجویان، کارگاه های آموزش تغذیه همگانی بخصوص در مدارس برگزار گردد.</span></span><br>
<br>
<br>
<br>
<strong>Background and Objective:</strong> The nutritional behavior of students influences on their health and social development. Proper diet and physical activity are their most important protective health behavior. Since, college life years are critical period on the eating behavior changes, therefore, we studied on the frequency of food consumption in paramedical students.<br>
<strong>Method: </strong>This cross-sectional study was performed on 322 paramedical students of Babol University of Medical Sciences from October 2011 to February 2012. They filled a personal data questionnaire (age, gender, place of living, etc) and food consumption frequency. Data were analyzed by SPSS 18. <br>
<strong>Findings: </strong>From 322 students, 218 (67.8 %) and 104 (32.2 %) were females and males, respectively. The highest and lowest frequency of food consumption in a month belonged to fruit and nuts groups, respectively. The mean frequency of processed food consumption was significantly higher in dormitory students than non-dormitories (P=0.002). Also, fruits and vegetables were consumed by students living in non-dormitories more than those in dormitories (P=0.03).<br>
<strong>Conclusion:</strong> With regard to the results, proper food consumption in non-dormitories is higher than the dormitories. Therefore, public education, particularly education in schools is suggested to improve food consumption patterns.<br>
دانشجو, خوابگاه, تغذیه, بسامد مصرف غذایی, سبزیجات
Student, Dormitory, Nutrition, Food consumption frequency, Vegetables
53
58
http://crms.mubabol.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-91-2&slc_lang=fa&sid=1
Parvin
Sajadi
پروین
سجادی
psajadi@yahoo.com
10031947532846001052
10031947532846001052
Yes
Babol University of Medical Science
دانشگاه علوم پزشکی بابل
Farahnaz
Sedighian
فرحناز
صدیقیان
F.sedighian@yahoo.com
10031947532846001053
10031947532846001053
No
Babol University of Medical Science
دانشگاه علوم پزشکی بابل
Hayedeh
Alaedolei
هایده
علاءالدوله ئی
h.aha152@yahoo.com
10031947532846001054
10031947532846001054
No
Babol University of Medical Science
دانشگاه علوم پزشکی بابل
Khadijeh
Beigom Rekabpour
خدیجه
بیگم رکابپور
kha.B47@YAHOO.COM
10031947532846001055
10031947532846001055
No
Babol University of Medical Science
دانشگاه علوم پزشکی بابل
Ahmad
Alaedolei
احمد
علاءالدوله ای
ahmad145@yahoo.com
10031947532846001056
10031947532846001056
No
Babol University of Medical Science
دانشگاه علوم پزشکی بابل