[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 2، شماره 2 - ( 7-1396 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 9-3 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت وا رتباط آن با مسخصات دموگرافیک در دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی فاطمه الزهرا رامسر
آرش رهبر ، سید جلیل سیدی اندی*، ندا احمدزاده، شکوفه درخور، بیژن احمدزاده، حوریه یوسفی روشن ، همت قلی نیا
دانشگاه علوم پزشکی بابل ، dr.seyedi1390@gmail.com
چکیده:   (1579 مشاهده)
سابقه و هدف: یکی از دوره‌های حساس از نظر انجام رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت، دوره‌ِ‌ جوانی می‌باشد. با توجه به اهمیت بررسی کیفیت زندگی به عنوان یکی از شاخصهای مهم سنجش سلامت و اهمیت بررسی ابعاد آن و به ویژه با توجه به اهمیت بررسی تاثیر سبک زندگی، مطالعه حاضر با هدف بررسی مولفه های سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت در دانشجویان انجام شد.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر به روش مقطعی و از نوع توصیفی‌-تحلیلی می باشد. جامعه مورد بررسی شامل 200 دانشجوی دانشکده پرستاری فاطمه زهرا (س) رامسر در سال تحصیلی 96-1395 بودند که به روش سرشماری وارد مطالعه شده اند. روش جمع آوری داده ها عبارتست از یک پرسشنامه پژوهشگر ساخته با تایید روایی و پایایی قبلی که توسط واحدهای مورد مطالعه در قالب مصاحبه با انعطاف پذیری متوسط تکمیل شده است. داده ها با استفاده از SPSS20 مورد آنالیز قرار گرفتند.  )
یافته‌ها: میانگین نمره کل سبک زندگی سالم در دانشجویان 20/01±96/129 بود. در این مطالعه، دانشجویان بالاترین امتیاز را در بعد مسئولیت‌پذیری درباره سلامت، کسب نمودند که می‌تواند به‌دلیل رشته تحصیلی و سطح بالای آگاهی آنان درباره مسائل بهداشتی باشد. بین فعالیت جسمانی و جنسیت (0/028=P) و همچنین بین فعالیت جسمانی و محل سکونت، رابطه معنی‌داری برقرار بود؛ به این صورت که دانشجویان خوابگاهی به طور معنی‌داری کمتر از دانشجویانی که با خانواده (0/04=P) و با دوستان (0/009=P) زندگی می‌کردند، فعالیت جسمانی داشتند.
نتیجه‌گیری: میانگین نمره سبک زندگی در دانشجویان ساکن خوابگاه در محدوده پایینی قرار داشت؛ بنابراین طراحی و اجرای مداخلات آموزشی استاندارد و نیز برقراری سیستم های حمایتی مختلف در ابعاد تغذیه ای، تفریحی، فرهنگی و رفاهی ضرورری به نظر می رسد.
 
واژه‌های کلیدی: سبک زندگی، ارتقا سلامت، دانشجویان
     
نوع مطالعه: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آمار و متدولوژی
دریافت: 1396/8/9 | پذیرش: 1397/6/17 | انتشار: 1397/6/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

rahbar A, Yosefi Roshan H. Assessment of health promoting life style and its relationship with socio-demographic variables in students . CRMS 2017; 2 (2) :3-9
URL: http://crms.mubabol.ac.ir/article-1-69-fa.html

رهبر آرش، سیدی اندی سید جلیل، احمدزاده ندا، درخور شکوفه، احمدزاده بیژن، یوسفی روشن حوریه و همکاران.. بررسی سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت وا رتباط آن با مسخصات دموگرافیک در دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی فاطمه الزهرا رامسر. Current Research in Medical Sciences. 1396; 2 (2) :3-9

URL: http://crms.mubabol.ac.ir/article-1-69-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 2 - ( 7-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Current Research in Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645