[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 3، شماره 1 - ( 6-1397 ) ::
جلد 3 شماره 1 صفحات 38-30 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه اهمیّت فیزیوتراپی در کیفیت زندگی سالمندان: کاربست روش میک مک درآینده پژوهی
اعظم نیازی کومله* ، مجید کاظمی نجفی
دانشگاه خوارزمی ، azam.niazy@ut.ac.ir
چکیده:   (1368 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به اینکه افراد سالمند نسبت به بسیاری از داروها و جراحی¬ها ریسک¬پذیر هستند و مهم‌ترین گزینه در دسترس جهت درمان اختلالات سیستم حرکتی و بهبود کیفیت زندگی آنان، انجام فیزیوتراپی است. مدیریت این روابط نیازمند کسب درکی عمیق و سیستمی از پیشران‌ها، عوامل کلیدی و متغیرهای اصلی تأثیرگذار بر شکل‌گیری آن می‌باشد که هدف اصلی تحقیق پیشرو بر این مهم استوار گردیده است.
روش کار: فرآیند تحقیق مشتمل بر 4 فاز شناسایی و معرفی سیستم، صورت‌بندی ساختاری تأثیرات متقابل و تحلیل متغیرها و تعیین متغیرهای کلیدی بود. لذا با مراجعه به خبرگان علمی و حرفه‌ای و نیز استفاده از روش تحلیل ساختاری اثرات متقاطع با نرم‌افزار میک‌مک، تعداد 30 متغیر در قالب الگوی پستل شناسایی و جهت تعیین متغیرهای کلیدی با هدف مدیریت آینده روابط فی‌مابین تحلیل گردید.
یافته ها: بر این اساس از بین متغیرهای 30 گانه موردمطالعه، «آموزش سالمندان با بهبود از طریق فیزیوتراپی» به‌عنوان پیشران و متغیرهایی چون «نقش فیزیوتراپی در بازپروری و استقلال سالمندان»، «ترمیم بافت فرسوده جسمانی با انجام فیزیوتراپی»، «کاهش وابستگی به مواد دارویی با انجام فیزیوتراپی»، «سیاست‌های بهداشتی دولت در جهت مراقبت سالمندان از طریق کاربست فیزیوتراپی»، «ایمن‌سازی سالمندان با پیشگیری از بیمارهای جسمانی با انجام فیزیوتراپی»، «خود شکوفایی سالمندان با کاربست سیاست‌های توان‌بخشی (فیزیوتراپی)»، متغیرهای کلیدی آن می¬باشند که بیشترین قابلیت را در اعمال مدیریت بر روابط آتی فیزیوتراپی و کیفیت زندگی سالمندان دارند.
نتیجه گیری: واضح است که از بین این متغیرها نیز سرمایه‌گذاری روی متغیرهایی که در ناحیه متغیرهای تنظیمی قرار گرفته‌اند ترجیح بیشتری خواهد داشت زیرا به شکل نسبتاً متوازنی هم تأثیرپذیری و قابلیت دست‌کاری و هم تأثیرگذاری آن‌ها قابل‌توجه است. البته ممکن است با این دو معیار، متغیرهای ریسک نیز برای مدیریت سیستم مناسب به نظر برسند زیرا می‌توان به‌راحتی آن‌ها را دست‌کاری کرد و از سوی دیگر نیز تأثیرگذاری بیشتری بر سیستم دارند؛ اما نکته اینجاست که این متغیرها به لحاظ تأثیرپذیری بالا، پایداری کمی داشته و ارزش سرمایه‌گذاری ندارند. درنتیجه سیستم موردنظر ناپایدار بوده است.
 
واژه‌های کلیدی: آینده‌پژوهی، فیزیوتراپی، کیفیت زندگی، میک مک، متغیر کلیدی
     
نوع مطالعه: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فیزیوتراپی
دریافت: 1396/11/30 | پذیرش: 1397/7/28 | انتشار: 1397/7/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

niazikomleh A, kazeminajafi M. Study of the Importance of Physiotherapy in the Quality of Life of the Elderly: Using the Mike McAfee Study Plan. CRMS 2018; 3 (1) :30-38
URL: http://crms.mubabol.ac.ir/article-1-74-fa.html

نیازی کومله اعظم، کاظمی نجفی مجید. مطالعه اهمیّت فیزیوتراپی در کیفیت زندگی سالمندان: کاربست روش میک مک درآینده پژوهی. Current Research in Medical Sciences. 1397; 3 (1) :30-38

URL: http://crms.mubabol.ac.ir/article-1-74-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 1 - ( 6-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Current Research in Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645