Current Research in Medical Sciences
Current Research in Medical Sciences
CRMS
Medical Sciences
http://crms.mubabol.ac.ir
1
admin
2538-6212
2538-6212
8
10.22088/crms
14
8888
13
en
jalali
1395
8
1
gregorian
2016
11
1
1
2
online
1
fulltext
fa
اثر ضد قارچی عصاره های الکلی و آبی میوه زیتون تلخ (Melia azedarach) بر مالاسزیا فورفور
Antifungal Effect of Melia azedarach Alcoholic and Aquatic Extract on Malassezia furfur
قارچ شناسی
قارچ شناسی
پژوهشی اصیل
Original Article
<p dir="RTL"><strong>چکیده</strong></p>
<p dir="RTL"><strong>سابقه و هدف:</strong> قارچ مالاسزیا فورفور عامل بیماری کچلی تغییر دهنده رنگ پوست می­باشد. با توجه به مقاومت دارویی ایجاد شده، امروزه استفاده از دارو­های گیاهی مورد توجه است. هدف از تحقیق حاضر، تعیین اثر ضد قارچی عصاره­های الکلی و آبی میوه زیتون تلخ بر روی مالاسزیا فورفور می­باشد.</p>
<p dir="RTL"><strong>مواد و روشها:</strong> عصاره­گیری به روش تقطیر ساده از میوه زیتون تلخ انجام شد. روش انتشار در چاهک و لوله به ترتیب جهت تشخیص اثر ضد قارچی عصاره­ها و کمترین غلظت مهار­کنندگی به کار رفت. جهت تجزیه و تحلیل آماری، از نرم­افزار <span dir="LTR">SPSS </span> و آزمون آنالیز واریانس دو طرفه استفاده شد. 05/0><span dir="LTR">p</span> معنی­دار تلقی گردید.</p>
<p dir="RTL"><strong>یافتهها:</strong> بیشترین میانگین قطر هاله ممانعت از رشد در اطراف چاهک حاوی 110 میلی­گرم در میلی­لیتر از عصاره آبی، متانولی و اتانولی مشاهده شد که به ترتیب 1<span dir="LTR">±</span>19، 3/2<span dir="LTR">±</span>33/29 و 1<span dir="LTR">±</span>40 میلی­متر بودند. بهترین غلظت مهار­کنندگی مربوط به عصاره اتانولی میوه زیتون تلخ و برابر با 625/390 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. نوع عصاره و غلظت دارای تاثیر معنی­داری بر قطر هاله عدم رشد اطراف قارچ بودند و در غلظت­های بالاتر اثر ضد رشد بهتری داشتند (05/0<span dir="LTR">p<</span>).</p>
<p dir="RTL"><strong>نتیجهگیری:</strong> <strong>:</strong> بر اساس نتایج، میوه زیتون تلخ احتمالاً می­تواند دارای اثرات ضد قارچی باشد. پیشنهاد می­گردد مطالعات بیشتری جهت یافتن بهترین عصاره­های میوه زیتون تلخ با اثرات ضد قارچی قوی­تر و اثرات جانبی کمتر نسبت به دارو­های شیمیایی صورت پذیرد.</p>
<p style="margin-left:-7.1pt;"><strong>Abstract</strong></p>
<p style="margin-left:-7.1pt;"><strong>Background and Objective:</strong> <em>Malassezia furfur </em>is the causative agent of Tinea Versicolor. Due to create drug-resistant, now day the use of herbal medicines has been the subject of speculation<span dir="RTL">.</span> The aim of this study was to determination of alcoholic and aquatic extract antifungal effect of bitter olive fruit on the <em>Malassezia furfur</em>.</p>
<p style="margin-left:-7.1pt;"><strong>Methods:</strong> Extraction was performed using simple distillation from bitter olive fruit. Wells diffusion method and tube for determination of extracts antifungal effect and minimum inhibitory concentrations (MIC) were applied, respectively. The data were analyzed with SPSS using two-way ANOVA test. P-value less than 0.05 was considered statistically significant.</p>
<p style="margin-left:-7.1pt;"><strong>Findings:</strong> Highest mean diameter of growth inhibition zone was observed around of well containing 110 mg/ml of aqueous, ethanolic and methanolic extract that were 19±1, 29.33±2.3 and 40±1 mm, respectively. The excellent MIC was related with ethanolic extract of bitter olive fruit and equal to 390.625 mg/ml. The extract type and concentration had a significant impact on growth inhibitory zone around fungus and anti-growth effect was better at higher concentrations (p <0.05)<span dir="RTL">.</span></p>
<p style="margin-left:-7.1pt;"><strong>Conclusion:</strong> The antifungal effect of bitter olive fruit in this research was proved. Due to human society abundant use of herbs, finding the best herbal extracts with anti-fungal effects and fewer side effects is necessary<span dir="RTL">.</span></p>
زیتون تلخ, قارچ, مالاسزیا
Melia azedarach, Fungi, Malassezia
11
17
http://crms.mubabol.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-55-1&slc_lang=fa&sid=1
Issa
Gholampourazizi
عیسی
غلامپور عزیزی
microbiol_sci2013@yahoo.com
10031947532846001091
10031947532846001091
No
Microbiology Department, Islamic Azad University, Babol Branch, Babol, Iran.
گروه میکروب شناسی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران
Samaneh
Rouhi
سمانه
روحی
roohi.samaneh@yahoo.com
10031947532846001092
10031947532846001092
No
Cellular & Molecular Research Center, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran.
مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
Sairan
Zandi
سیران
زندی
sama_tanha0123@yahoo.com
10031947532846001093
10031947532846001093
No
Cellular & Molecular Research Center, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran.
مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
Hajar
Kashefi
هاجر
کاشفی
hamidmoqhtader@yahoo.com
10031947532846001094
10031947532846001094
No
Students Research Committee, Kurdistan University of Medical Sciences, Sanandaj, Iran.
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
Shaban
Hassanzadeh Miandasteh
شعبان
حسن زاده میاندسته
microbiol_sci@yahoo.com
10031947532846001095
10031947532846001095
Yes
Babol University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی بابل