[صفحه اصلی ]   [Archive]

..
دریافت اطلاعات پایگاه
..
:: دوره 1، شماره 2 - ( 8-1395 ) ::
جلد 1 شماره 2 صفحات 25-18 برگشت به فهرست نسخه ها
سیما سادات حجازی* ، امین اله امانی ، شیما نیکبخت ، احمد کاملی ، آرش اکابری
دانشگاه علوم پزشکی بجنورد ، simahejazi@gmail.com
چکیده:   (6376 مشاهده)

چکیده

سابقه و هدف: سلامت روانی به عنوان رفتار هماهنگ با جامعه و قدرت سازگاری با واقعیت های اجتماعی تعریف شده و استرس شغلی به عنوان یکی از قوی‌ترین عوامل ایجاد کننده اختلالات روانی معرفی شده است. تاثیر استرس بر کارکنان بخش بهداشت و درمان قابل توجه است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین استرس شغلی و سلامت روان در بین کمک جراحان اتاق عمل انجام شده است.

مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع توصیفی همبستگی است. جامعه پژوهش کلیه پرسنل کمک جراح شاغل در بیمارستان های شهر بجنورد و روش نمونه‌گیری مبتنی بر هدف بوده است. ابزار مورد استفاده پرسشنامه مشتمل بر سه بخش اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ و پرسشنامه استرس شغلی بیمارستانی بود. نمرات بالا در هر دو پرسشنامه نشان دهنده بدتر بودن وضعیت بود. تجزیه و تحلیل داده ها‌ با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت. P-value کمتر از 05/0 معنی دار تلقی شد.

یافته‌ها: میانگین نمره استرس شغلی و سلامت عمومی افراد به ترتیب 1/9± 3/23 و 3/12± 5/104 بود. نتایج همچنین نشان داد که میان استرس شغلی و سلامت عمومی همبستگی معنی داری وجود دارد (006/0p=، 381/0+=r). ارتباط استرس شغلی و سلامت عمومی با متغیر های جنس، وضعیت تاهل، تحصیلات، درآمد، وضعیت استخدامی و نوع سکونت معنی دار نبود.

نتیجه‌گیری: : یافته های مطالعه نشان داد که سطح استرس شغلی افراد مورد بررسی در سطح متوسط است و بین استرس شغلی و سلامت عمومی افراد رابطه مثبت وجود داردکه بر لزوم برنامه‌ریزی جهت کاهش سطح استرس شغلی کارکنان اتاق عمل تاکید دارد.

واژه‌های کلیدی: سلامت روان، تکنسین های اتاق عمل، استرس، پرسنل، بیمارستان

نوع مطالعه: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اپیدمیولوژی
دریافت: 1395/10/7 | پذیرش: 1395/12/30 | انتشار: 1395/12/30

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

XML     Print

Download citation:
Send citation to:

Hejazi S S, Amani A A, Nikbakht S, Kamely A, Akaberi A. Relationship between Mental Health and Occupational Stress in Surgical Technologists and Technicians of Bojnurd Hospitals . CRMS 2016; 1 (2) :18-25
URL: http://crms.mubabol.ac.ir/article-1-35-fa.html

حجازی سیما سادات، امانی امین اله، نیکبخت شیما، کاملی احمد، اکابری آرش. ارتباط بین استرس شغلی و سلامت روان در کمک جراحان شاغل در بیمارستان های شهر بجنورد. Current Research in Medical Sciences. 1395; 1 (2) :18-25

URL: http://crms.mubabol.ac.ir/article-1-35-fa.html

بازنشر اطلاعات