[صفحه اصلی ]   [Archive]

..
دریافت اطلاعات پایگاه
..
:: دوره 2، شماره 1 - ( 3-1396 ) ::
بررسی الگوی مصرف غذایی در سالمندان امیرکلا
سید رضا حسینی، سیدعلیرضا تقیان جماالدین کلایی، سیدمحمدتقی ‌ حمیدیان دیوکلایی، سهیل ابراهیم پور، پروین سجادی کبودی*
گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران ، psajadi@yahoo.com
چکیده:   (2477 مشاهده)

-سابقه و هدف: سالمندی شامل یک سری تغییرات طبیعی پیشرونده و غیرقابل برگشت بیولوژیکی است که عادات غذایی خوب و انتخاب مواد غذایی مناسب در این دوران نقش مهمی در سلامت جسم و روان و پیشگیری از بیماریها ایفا می­نماید. هدف از مطالعه حاضر بررسی الگوی مصرف غذایی در سالمندان امیرکلا بوده است.
مواد و روش‌ها: مطالعه به صورت مقطعی بر روی 1017 سالمند بالای 60 سال امیرکلا انجام شد. اطلاعات مورد نیاز از طریق 3 پرسشنامه مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه بسامد خورال (تکرر مصرف غذا) و پرسشنامه تن­سنجی بوسیله پرسشگران آموزش دیده به روش مصاحبه چهره به چهره انجام شد.
یافته‌ها: در این بررسی، 3/59% سالمندان مرد و 7/40% زن بودند. میانگین، میانه و مد سن افراد مورد مطالعه 70 سال بوده است. 2/9% افراد دارای اضافه­وزن و 6/41% دچار کمبود وزن بودند. پرمصرف­ترین ماده غذایی مصرفی در ماه در بین سالمندان نان و برنج و کم مصرف­ترین ماده غذایی مصرفی گوشت قرمز و غذاهای شیرین بود. ارتباط معنی­داری بین سن و جنسیت با شاخص توده بدنی وجود داشت (به ­ترتیب 002/0P= و 001/0P=).
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته ­های این بررسی بهبود عادات غذایی و فعالیت مناسب در طی این دوران در جهت ارتقاء کیفیت زندگی سالمندان ضروری است که باید در برنامه­ریزی ­های کشوری مدنظر قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: سالمند، نمایه توده بدن، الگوی مصرف غذایی

نوع مطالعه: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: پزشکی اجتماعی
دریافت: 1396/4/4 | پذیرش: 1396/4/24 | انتشار: 1396/4/24

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

XML     Print

Download citation:
Send citation to:

حسینی سید رضا، تقیان جماالدین کلایی سیدعلیرضا، حمیدیان دیوکلایی سیدمحمدتقی ‌، ابراهیم پور سهیل، سجادی کبودی پروین. بررسی الگوی مصرف غذایی در سالمندان امیرکلا. Current Research in Medical Sciences. 1396; 2 (1) :31-35

URL: http://crms.mubabol.ac.ir/article-1-58-fa.html

بازنشر اطلاعات
دوره 2، شماره 1 - ( 3-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Current Research in Medical Sciences