گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران ، psajadi@yahoo.com
چکیده: (2477 مشاهده)
-سابقه و هدف:سالمندی شامل یک سری تغییرات طبیعی پیشرونده و غیرقابل برگشت بیولوژیکی است که عادات غذایی خوب و انتخاب مواد غذایی مناسب در این دوران نقش مهمی در سلامت جسم و روان و پیشگیری از بیماریها ایفا مینماید. هدف از مطالعه حاضر بررسی الگوی مصرف غذایی در سالمندان امیرکلا بوده است. مواد و روشها:مطالعه به صورت مقطعی بر روی 1017 سالمند بالای 60 سال امیرکلا انجام شد. اطلاعات مورد نیاز از طریق 3 پرسشنامه مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه بسامد خورال (تکرر مصرف غذا) و پرسشنامه تنسنجی بوسیله پرسشگران آموزش دیده به روش مصاحبه چهره به چهره انجام شد. یافتهها:در این بررسی، 3/59% سالمندان مرد و 7/40% زن بودند. میانگین، میانه و مد سن افراد مورد مطالعه 70 سال بوده است. 2/9% افراد دارای اضافهوزن و 6/41% دچار کمبود وزن بودند. پرمصرفترین ماده غذایی مصرفی در ماه در بین سالمندان نان و برنج و کم مصرفترین ماده غذایی مصرفی گوشت قرمز و غذاهای شیرین بود. ارتباط معنیداری بین سن و جنسیت با شاخص توده بدنی وجود داشت (به ترتیب 002/0P= و 001/0P=). نتیجهگیری:با توجه به یافته های این بررسی بهبود عادات غذایی و فعالیت مناسب در طی این دوران در جهت ارتقاء کیفیت زندگی سالمندان ضروری است که باید در برنامهریزی های کشوری مدنظر قرار گیرد.
حسینی سید رضا، تقیان جماالدین کلایی سیدعلیرضا، حمیدیان دیوکلایی سیدمحمدتقی ، ابراهیم پور سهیل، سجادی کبودی پروین. بررسی الگوی مصرف غذایی در سالمندان امیرکلا. Current Research in Medical Sciences. 1396; 2 (1) :31-35