دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قزوین ، Alikhansary1972 @yahoo.com
چکیده: (1610 مشاهده)
سابقه و هدف:ارتقاء دانش تغذیهای افراد در ایجاد نگرش تغذیهای مطلوب از اهمیت بالایی برخوردار است و میتواند منجر به مشاهده رفتار بهداشتی مطلوب گردد. هدف مطالعه حاضر ارائه گزارش استانی آگاهی، نگرش و عملکرد خانوارهای شهری – روستایی قزوین با استناد به مطالعه کشوری در خصوص تغذیه می باشد. مواد و روش:گزارش حاضر حاصل استفاده از نتایج منتشر شده بررسی کشوری آگاهی، نگرش و عملکرد (KAP) خانوارهای شهری و روستایی کشور در خصوص تغذیه است که در سال 90 و با استفاده از پرسشنامه ساختاریافته و انجام مصاحبه با افراد انجام شد و 454 پرسشنامه در استان قزوین تکمیل شد. در گزارش حاضر نتایج استان قزوین مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: جمع بندی نتایج نشان داد، آگاهی شرکتکنندگان استان قزوین در خصوص نوشابه وفست فود ها مطلوب نبود. بالاترین درصد آگاهی با 32/5%، مربوط به اطلاع از ارتباط چاقی و مصرف زیاد غذاهای آماده و کمترین درصد آن با 3/8%، مربوط به ارتباط بیماریهای کبدی و مصرف زیاد غذاهای آماده بود. نگرش در خصوص مضر بودن مصرف نوشابههای گازدار 58/4% گزارش گردید. در سطح عملکرد (مصرف فست فود و نوشابه)، بالاترین میزان مصرف با 71/2% مربوط به نوشابه و کمترین میزان با 48/9% مربوط به مصرف پیتزا بود. نتیجه گیری:جمع بندی و تحلیل دادههای استانی این گزارش میتواند با رویکرد برنامه ریزی بومی به ارتقاء آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیهای خانوارها کمک نماید.
derakhshanzadeh N, mehdikhani S, khonsari A. Study of knowledge, attitude and practice of Urban and Rural households towards cola and fast food in Qazvin Province in 2011: A cross-sectional study based on national survey of knowledge, attitude and practice of Urban and Rural households towards nutrition.. CRMS 2018; 3 (1) :39-47 URL: http://crms.mubabol.ac.ir/article-1-66-fa.html
درخشان زاده نسرین، مهدیخانی سپیده، خونساری علیرضا. گزارش استانی NUTRIKAP خانوارهای شهری – روستایی قزوین در خصوص نوشابه و فست فودها: با استناد به مطالعه کشوری
. Current Research in Medical Sciences. 1397; 3 (1) :39-47