اهمیت همایش های پژوهشی دانشحویی ملی و بین المللی در آموزش دانشجویان پزشکی
هادی پارسیان*
دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران ، hadiparsian@yahoo.com
چکیده:   (2091 مشاهده)

در سال های اخیر شاهد آن هستیم که کنفرانس های علمی زیادی توسط دانشگاهها، موسسات و همچنین پاره ای از شرکت ها برگزار می شود. هدف اصلی و راهبردی همه این کنفرانس های علمی، برقراری شبکه ای علمی فیمابین پژوهشگران و شرکتهای معروف و نیز ایجاد روند مبادله دانش میان آنهاست )1و2 .) این مبادله دانش به پژوهشگران و دانشجویان کمک می نماید تا در فضایی علمی قرار گرفته که این امر به رشد بصیرت علمی آنها خواهد انجامید. از جمله این کنفرانس ها می توان به همایش ملی و بین المللی دانشجویی اشاره نمود که فرصت های ارزشمندی در اختیار دانشجویان پزشکی قرار می دهد تا با همایش های علمی و دانشگاهی آشنا گردند )2 .)از طریق شرکت در یک کنفرانس، دانشجویان مهارت های ظریفی خواهند آموخت که در ارتقای حیات دانشگاهی آنها بسیار تاثیر گذار است. یک دانشجوی پزشکی به روش های گوناگون می تواند در این همایش ها شرکت کند: شرکت در همایش بدون داشتن مقاله و شرکت با داشتن مقاله. چنانچه دانشجو کار تحقیقاتی درخوری دارد که مناسب همایش است می تواند به صورت ارائه پوستر و یا سخنرانی آن را در اختیار دیگران قرار دهد که هر دوی آنها تجربه کاملا تازه ای برای آنها خواهد بود. وقتی دانشجوی پزشکی از طریق سخنرانی در همایش شرکت می کند، لازم است با استاد راهنمای خود ملاقات داشته باشد. یقینا این ملاقات ها در عرضهی هر چه کامل تر و موثرتر دستاورد علمی اش نیز کمک کننده خواهد بود. برای دانشجویان با ارائه سخنرانی در محیطی متفاوت از فضای دانشگاه یا کلینیک، دریچه ای جدید در حیات علمی شان گشوده خواهد شد. اگر کاری که در همایش عرضه می شود به صورت ارائه پوستر باشد دانشجو لازم است برای انعکاس بصری موضوع آمادگی قبلی کسب نماید و چکیده آن را برای دیگران شرح دهد. بی تردید در روند آماده سازی پوستر، دانشجویان چگونگی ارائه داده را فرا می گیرند و یاد می گیرند که چگونه جزییات کار علمی خود را به رشته تحریر در آورند. همچنین با حضور در این محیط های علمی، دانشجویان با سایر مجامع علمی ارتباط برقرار نموده که این مشارکت کمک می نماید تا آنها با سایر پروژه ها که توسط دانشجویان و یا نهادهای دیگر عرضه می شود، آشنا گردند. لذا همواره تاکید می شود دانشجویان ولو بدون در اختیار داشتن محصول تحقیقاتی مربوط به خود در همایش ها شرکت نمایند و به این ترتیب در ارتقای علمی خود نقشی تعیین کننده ایفا نمایند. پر واضح است که دانشی که امروزه در اختیار ما قرار دارد، محصول تلاش و خرد جمعی بشر است و در این راستا، همایش ها به ما و دانشجویان فرصت می دهد تا با کاوش در عرصه های ناشناخته و یا کمتر شناخته شده ارتقا یابیم که این امر ورای آموزش مرسوم و سنتی دانشگاهی قرار دارد.

واژه‌های کلیدی: -

نوع مطالعه: سر مقاله | موضوع مقاله: آمار و متدولوژی
دریافت: 1396/3/11 | پذیرش: 1396/3/29 | انتشار: 1396/3/30

Parsian H. Importance of National and International Research Student Congresses in Medical Students Training. CRMS 2017; 2 (1) :1-2